Bulibaseala de anul trecut in cazul herniei presedin-telui Basescu, care s-a la-sat cu o operatie la un spital din Viena, si nu din tara, a determinat CSAT sa dea o hotarare ce sta-bileste conditiile in care se acorda asistenta medicala presedintelui Romaniei si presedintilor celor doua Ca-mere ale Parlamentului. "Tartorele" activitatii pentru investigarea, interventia si tratarea celor trei este directorul SPP. UNITATE DE ELITA. Spitalul Militar Central devine prin hotarare CSAT unitatea sanitara care se va ocupa de ingrijirea medicala a demnitarilor
Daca seful statului si cei doi sefi ai Camerelor Parlamentului au probleme de sanatate, acestia vor fi trimisi la Spitalul Militar "Dr. Carol Davila", si nu la Elias sau Universitar, ca pana acum. In plus, SPP devine institutia care "organizeaza si coordoneaza" asigurarea asistentei medicale pentru cei trei demnitari. Schimbarile au fost stipulate de o hotarare a CSAT din 20 decembrie 2006.
Scandalul plimbarii presedintelui Basescu, diagnosticat cu hernie de disc, de la un spital la altul in luna mai a anului trecut, pe motiv ca SPP decisese ca sala de operatie de la Spitalul Universitar nu era sterila, nu a ramas fara consecinte. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), intrunit intr-o sedinta la sfarsitul lunii decembrie 2006, a adoptat o hotarare care schimba regulile jocului: spitalele Elias si Universitar sunt "retrogradate" si, in locul lor, se stabileste Spitalul Militar "Dr. Carol Davila" drept unitatea sanitara unde vor fi tratati cei trei demnitari in cazul unor probleme medicale. Noutatile nu se opresc insa aici. Institutia abilitata cu protectia demnitarilor, Serviciul de Paza si Protectie, capata puteri sporite: in sarcina sa cade activitatea de organizare si de coordonare a asistentei medicale oferite demnitarilor cu pricina.
VIOARA INTAI. In cazul in care sanatatea unuia dintre