Avocatii lui Dominic de Habsburg au aruncat o noua perdea de fum asupra celui mai mare tun imobiliar din ultimii ani, rascumpararea retrocedarii Castelului Bran la un pret de aproape trei ori mai mare decat cel preconizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). "Castelul lui Dracula", o afacere imobiliara secretizata Avocatii lui Dominic de Habsburg au aruncat o noua perdea de fum asupra celui mai mare tun imobiliar din ultimii ani, rascumpararea retrocedarii Castelului Bran la un pret de aproape trei ori mai mare decat cel preconizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).
Firma Rubin Meyer Doru&Trandafir, reprezentata de avocatul Corin Trandafir, intentioneaza in mod evident punerea in intarziere a ministerului, care are drept de preemtiune la cumpararea castelului, prin posibila neacceptare a ofertei de 25 de milioane de euro, pe care o pregatea ministrul Adrian Iorgulescu. Prin lege, MCC este obligat sa-si exercite dreptul de preemtiune, dar daca oferta este respinsa de urmasii Habsburgilor din considerente de subevaluare, atunci castelul iese pe piata imobiliara nationala si internationala la vanzare libera. A fost oferit chiar Consiliului Judetean Brasov, la pretul de 60 de milioane de euro, bani care ar fi creditati de o banca din Austria, intr-o formula de leasing financiar intins pe zece ani, cu un avans platibil in primii doi ani de 2,7 milioane de euro. In acest scop, avocatii cu pricina au vehiculat nume celebre precum Abramovici, dar si Ion Tiriac, care s-ar fi declarat interesati de cumpararea castelului, dar mai ales a mitului lui Dracula la preturi care ar depasi suma de 60 de milioane de euro. Nu au prezentat in acest sens si ofertele scrise ale acestora.
NEGOCIERI. In conferinta de presa de ieri, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a prezentat copertile planului de afaceri "Castelul Bran", propus de avo