Un grup de 50 de tarani din cateva localitati maramuresene au protestat, ieri, in fata Prefecturii pentru ca nu si-au incasat banii pe caii bolnavi ce au fost vanduti unei firme italiene.
Oamenii sustin ca au predat animalele diagnosticate cu anemie infectioasa (cunoscuta ca SIDA cailor Ð n.r.) la sugestia Autoritatii Sanitar-Veterinare si a Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala unui strain care urma sa platesca exemplarele la valoarea estimata de medicii veterinari.
"Am primit 100 de lei noi pentru doi cai predati, in urma cu noua luni si urma sa mai primesc inca 2.900 de lei noi, dar mi s-a spus sa deschid un cont in banca pentru a putea primi restul sumei. Am deschis si contul, insa banii n-au mai fost virati niciodata. De la Directia Agricola am aflat ca dosarul e incomplet si nu voi putea primi banii", a declarat Ioan Grad, din comuna Sacel.
La randul lor, autoritatile competente sustin ca banii pentru taranii care si-au predat caii bolnavi firmei italiene sunt intr-un cont al Trezoreriei din Baia Mare, dar nu pot fi dati celor in drept pentru ca dosarele sunt incomplete. Seful Directiei Agricole, ing.
Virgil Tantas, a spus ca din actele depuse de cei care au predat caii lipseste dovada prin care societatea urma sa confirme ca a sacrificat animalele.
Practic, oamenii care au predat animalele nu ai nici o vina, deoarece dosarele sunt intrunite de Autoritatea Sanitar-Veterinara care nu a intrat in posesia documentului care sa ateste ca exemplarele duse din Maramures au fost sacrificate.
Oamenii se tem ca au fost inselati dintr-o neglijenta a celor care s-au ocupat de predarea cailor si sustin ca vor da in judecata cele doua institutii. Un grup de 50 de tarani din cateva localitati maramuresene au protestat, ieri, in fata P