Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează joi 11 şi vineri 12 ianuarie un concurs de licenţe pentru 25 de staţii de radio locale şi regionale. Concursul reprezintă o revenire la normalitate, după lipsa de cvorum de anul trecut, şi este important pentru că printre frecvenţele ce vor fi alocate se numără două din Bucureşti, patru frecvenţe de mare putere şi două de putere medie. Frecvenţele din Bucureşti sunt deja alocate, spun gurile rele, fiind scoase la
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează joi 11 şi vineri 12 ianuarie un concurs de licenţe pentru 25 de staţii de radio locale şi regionale.
Concursul reprezintă o revenire la normalitate, după lipsa de cvorum de anul trecut, şi este important pentru că printre frecvenţele ce vor fi alocate se numără două din Bucureşti, patru frecvenţe de mare putere şi două de putere medie.
Frecvenţele din Bucureşti sunt deja alocate, spun gurile rele, fiind scoase la concurs cu dedicaţie tematică: un program de nişă sportivă (97,4MHz) şi un program cultural-ştiinţific (107,3 MHz).
Frecvenţele de mare putere (30.000 de wati) destinate sectorului privat sunt amplasate în locaţiile Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii din Bârlad, Comăneşti, Suceava şi Topolog. Alte frecvenţe de putere medie scoase la concurs sunt la Zimnicea şi Medgidia (2.000 de wati), Calafat şi Sânnicolau Mare (1.000 de wati). Un număr de cinci frecvenţe locale au fost adăugate listei scoase la concurs în noiembrie şi decembrie 2006: la Durău, Luduş, Năvodari şi Piatra Neamţ.
La Iaşi este scoasă la concurs o licenţă pentru campusul universitar, alte câteva frecvenţe fiind disponibile în oraşe cu potenţial economic ridicat: Sibiu, Piteşti, Piatra Neamţ şi Constanţa.