În ultimele zile ale lui 2006, cotaţia EUR/USD a crescut încet şi sigur din zona 1,3100 până la 1,3200. Nu atât ca urmare a datelor macroeconomice publicate, ci mai mult din cauza faptului că piaţa a ţinut cu tot dinadinsul la o închidere „sus“ a cotaţiei. Trendul a continuat şi în prima zi de tranzacţionare din 2007: cotaţia EUR/USD a crescut la 1,3276, în condiţiile în care calendarul macroeconomic a fost ca şi inexistent, iar pieţele financiare din Statele Un
În ultimele zile ale lui 2006, cotaţia EUR/USD a crescut încet şi sigur din zona 1,3100 până la 1,3200. Nu atât ca urmare a datelor macroeconomice publicate, ci mai mult din cauza faptului că piaţa a ţinut cu tot dinadinsul la o închidere „sus“ a cotaţiei.
Trendul a continuat şi în prima zi de tranzacţionare din 2007: cotaţia EUR/USD a crescut la 1,3276, în condiţiile în care calendarul macroeconomic a fost ca şi inexistent, iar pieţele financiare din Statele Unite au fost închise, ca urmare a funeraliilor preşedintelui Gerald Ford.
Pe 3 ianuarie însă, situaţia s-a schimbat. Imediat după publicarea raportului ADP (Automatic Data Processing) referitor la noile locuri de muncă create în economia americană în luna decembrie, cotaţia EUR/USD a „ţâşnit“ la 1,3297, maximul intra-day al zilei. Asta pentru că datele au arătat că economia a redus cu 40.000 locurile de muncă. La mai puţin de două ore, a fost publicat indicele ISM (Institute of Supply Management) din sectorul manufacturier. Acesta a depăşit estimările analiştilor, crescând la 51,4, şi a realimentat astfel speranţele celor care nu consideră că economia americană este într-o pasă chiar atât de rea. Ca urmare, dolarul a primit un vânt puternic din pupă, crescând mai mult de o figură (100 pips), la 1,3160 faţă de euro.
Confirmarea trendului economiei o vom afla însă după publicarea datelor oficiale despre