300 de autotrenuri au blocat drumul la Vama Nadlac. Prefectii vor ataca in justitie hotararile Consiliilor locale
Dupa ce ne-au trebuit doi ani sa facem reforma si sa implementam cat de mult se poate pentru a scapa de steguletele rosii si galbene, dupa ce ne-am batut cu toate formele de coruptie, ajungand pana acolo incat sa retinem cativa vamesi care au luat spagi de 5 sau 10 lei de la comisionarii vamali, ne-am facut de ras. De-abia am fost acceptati de Uniunea Europeana si suntem ravasiti de protestele soferilor de TIR, nemultumiti ca, si dupa ce am intrat pe usa din fata a UE, autoritatile tot percep taxe. Considerand ca reprezentantii UE ar trebui sa intervina, bulgarii ne arata cu degetul si spun ca si ei au avut taxe, dar le-au scos dupa aderare.
Protestele de la Vama Giurgiu, care au durat aproape 2 zile pana cand primarul Lucian Iliescu a suspendat temporar taxele de tranzit si de ecologizare, au scos la iveala faptul ca si in alte puncte de trecere a frontierei se percep taxe mai mult sau mai putin legale. Operatorii de transport romani si bulgari care tranziteaza Vamile Calafat si Bechet au decis sa se intalneasca la Vidin pentru a vedea ce e de facut.
Autotrenuri oprite de-a lungul catorva kilometri
Ieri, in a cincea zi de la primele manifestari, 300 de TIR-uri au blocat drumul spre Vama Nadlac din cauza mentinerii taxei de ecologizare.
Soferii de TIR au blocat aproximativ 30 de minute drumul dintre oras si vama, anuntand ca nu vor renunta la proteste pana cand nu se va suspenda taxa. Prefectul de Arad, Gavril Popescu, a intervenit cerand Primariei sa o suspende temporar, pana la sedinta de Guvern, in care urmau sa se discute ieri problemele tuturor punctelor de trecere a frontierei unde s-au inregistrat astfel de evenimente.
Desi protestul a durat circa 30 de minute, traficul la iesirea din tara s-