Oficialitatile medicale europene (Marea Britanie) au semnalat recent cazuri de infectii alimentare cu diverse specii de Salmonella provenite din ouale de gaina importate din state ale comunitatii europene (Franta, Spania, Portugalia, Olanda). Ca urmare, Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana Constanta a dispus inca de la sfarsitul anului trecut verificarea principalilor producatori de pe teritoriul judetului, Ferma 2 Avicola Corbu si SC Avicola Lumina SA. Astfel, au fost verificate microbiologic cate trei oua din cinci cofraje alese la intamplare din fiecare lot timp de aproape doua saptamani. Potrivit datelor centralizate de la laboratorul ASPJ, pana in prezent, rezultatele au fost negative, ceea ce inseamna ca ouale produse nu sunt contaminate cu nicio specie a bacteriei Salmonella. ASPJ va continua supravegherea in paralel cu DSVSA si OPC, intrucat speciile de bacterii incriminate de cercetatorii englezi prezinta rezistenta medie sau chiar inalta la antibioticele uzuale. Comentarii (0) Scrie comentariu (va rugam aveti rabdare pana acesta va fi moderat)
Nume
Comentariumicsoreaza | mareste
Am citit si accept Regulile pentru postarea comentariilor.
Adauga comentariu
Va rugam activati JavaScript pentru a posta un comentariu
Oficialitatile medicale europene (Marea Britanie) au semnalat recent cazuri de infectii alimentare cu diverse specii de Salmonella provenite din ouale de gaina importate din state ale comunitatii europene (Franta, Spania, Portugalia, Olanda). Ca urmare, Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana Constanta a dispus inca de la sfarsitul anului trecut verificarea principalilor producatori de pe teritoriul judetului, Ferma 2 Avicola Corbu si SC Avicola Lumina SA. Astfel, au fost verificate microbiologic cate trei oua din cinci cofraje alese la intamplare din fiecare lot timp de aproape doua saptamani. Po