Trei persoane care sustin ca sunt urmasi ai familiei lui Octavian Goga au deschis un proces prin care cer retrocedarea asa-zisului "castel" de la Ciucea, unde a trait si a murit marele poet si om politic ardelean. Trei persoane care sustin ca sunt urmasi ai familiei lui Octavian Goga au deschis un proces prin care cer retrocedarea asa-zisului "castel" de la Ciucea, unde a trait si a murit marele poet si om politic ardelean.
LA JUDECATA. Florin-Gheorghe Muresanu, Radu Pompiliu Muresanu si Eugenia Muresanu au atacat in instanta in urma cu un an actul de donatie al Veturiei Goga, sotia poetului. Prin acest document erau lasate statului roman toate proprietatile mobile si imobile apartinand domeniului de la Ciucea, localitate aflata la 80 de kilometri de Cluj-Napoca. "Reclamantii au promovat la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti o actiune pentru constatarea nulitatii absolute si desfiintarea donatiei doamnei Veturia Goga, facuta in favoarea statului roman, invocand calitatea de mostenitori legali", a declarat Simona Gacea, jurista CJ Cluj (proprietarul Muzeului "O. Goga") care se ocupa de acest dosar. Aceasta a mai adaugat ca pana in acest moment au avut loc cateva infatisari, procesul ajungand acum la Tribunalul Bucuresti.
VANZARE INTRE PRIETENI. Casa si pamantul pe care functioneaza astazi Muzeul "Octavian Goga" au apartinut initial socrului poetului maghiar Ady Endre. Ulterior, domeniul a fost vandut familiei Goga, stiindu-se faptul ca poetul roman si Ady Endre au fost foarte buni prieteni.
Potrivit directorului muzeului, Aurel But, Octavian Goga a cumparat Ciucea cu 280.000 de coroane printr-un imprumut facut la Banca Agricola, actul de vanzare-cumparare fiind incheiat la Budapesta. Intr-o casa de pe cuprinsul domeniului functioneaza acum casa memoriala Ady Endre. Dupa moartea lui Octavian Goga, 7 mai 1938, Veturia lasa mostenire statului roma