Portarul Stelei nu ar fi trebuit să aibă, în mod normal, probleme din cauza intervenţiei chirurgicale, însă efectele secundare i-au pricinuit luni o nouă accidentare la sută.
Prof. dr. Ştefan Cristea, şeful Secţiei de Ortopedie a spitalului Sfântul Pantelimon, a afirmat, ieri, că operaţia suferită de Andrey este des întâlnită printre jucătorii de fotbal american şi că ea nu pune în pericol cariera sportivilor. În principiu, jucătorul poate să-şi continue cariera fără probleme, dar, ca la orice operaţie, pot apărea efecte secundare. Este posibil ca unul dintre ligamentele reconstruite prin intervenţie chirurgicală să fi cedat. Operaţia este făcută pentru jucătorii profesionişti de fotbal american, care câştigă multe milioane de dolari şi care nu-şi permit să piardă sezoane", a precizat prof. dr. Ştefan Cristea, care a mai menţionat că un test RMN efectuat înaintea accidentării nu ar fi schimbat foarte multe: "Şi un test RMN, şi un control agresiv al articulaţiei respective pot să nu descopere afecţiunea. În unele cazuri sunt indicate false afecţiuni".
Prof. dr. Ştefan Cristea spune că temperatura scăzută de la Bucureşti, în comparaţie cu cele 35 de grade din Brazilia, ar fi putut fi unul dintre motivele accidentării suferite de Andrey.
Diferenţa de temperatură poate influenţa astfel de accidentări
"În cazul unui genunchi care oricum
scârţâia
, diferenţele de temperatură îşi pot pune amprenta. În aceste cazuri este nevoie şi de o încălzire foarte bună înainte de antrenamente. Ceea ce nu a fost cazul lui, el jucându-se cu mingea după doar 10 minute", a precizat medicul. Prof. dr. Ştefan Cristea spune că afecţiunile legate de menisc sunt cel mai des întâlnite în cazul fotbaliştilor profesionişti. "Apare o suprasolicitare, mai ales în situaţia în care sporturile devin din ce în ce mai agresive. Jucătorii nu sunt superoameni, mai ales în