(Foto: Gazeta de Cluj)
Clujul european este un oras al contrastelor. Cartierele de vile somptuoase si cladirile de birouri ultra-moderne cuceresc incet intravilanul municipiului. Pe langa aceste cladiri care induc imaginea unui oras in plin avant economic apare si imaginea de cosmar - maghernite din chirpici cu WC turcesc, gunoaie si mizerie - imagine desprinsa parca din cele mai infecte gropi de gunoi.
Din pacate aceasta imagine nu se intalneste doar in gropile de gunoi, ci la nici 10 minute de mers pe jos pana in centrul municipiului, mai precis pe strada Coastei.
Astfel in spatele Bibliotecii Octavian Goga - care adaposteste si Centrul Public de Informare NATO - si alaturi de un centru de afaceri ultramodern - una din putinele cladiri de birouri clasa A din oras - se intalnesc privelisti care concureaza cu imaginea unei gropi de gunoi. La numai 100 de metri de respectivele institutii - gunoi, case din chirpici si toalete turcesti. O atmosfera demna de rampa de gunoi de la Pata Rat.
Blocuri vs. cocioabe
Putina lume stie ca intr-o zona relativ centrala a orasului Cluj-Napoca, mai precis pe strada Coastei, in spatele strazii Dorobantilor, se afla mai multe maghernite in care oamenii traiesc in conditii de Ev Mediu, fara apa potabila sau canalizare.
Lipsa acestor utilitati face ca zona sa fie o adevarata bomba ecologica, fiind un pericol atat pentru sanatatea locuitorilor de pe “Coastei”, cat si pentru locuitorii din blocurile vecine, de pe “Doro?bantilor”. Acestia din urma se plang de mizeria si de galagia pe care locuitorii de pe strada Coastei le provoaca.
Din fericire Primaria municipiului Cluj-Napoca a gasit solutia salvatoare. A organizat o licitatie prin care concesiona terenul pe care sunt momentan amplasate cocioabele