Tinute elegante, coafuri de ocazie, mâncaruri alese, o orchestra si interpreti ai cântului popular arvuniti special pentru ei, alaturi de invitati de seama, sunt doar câteva din ingredientele Revelionului ospatarilor organizat sâmbata seara la Restaurantul Flora, din Craiova. In majoritatea oraselor tarii, in prima jumatate a lunii ianuarie sunt organizate Revelioane speciale pentru cei care pe parcursul unui an, indiferent de sarbatoare sau zi, ne servesc amabil la mese, incercând sa ne transforme serile in unele cu totul speciale. Dincolo de problemele personale pe care orice om le are, ospatarii trebuie, deontologia le cere, sa fie zâmbitori, frumosi, extrem de amabili si atenti. Pentru cei care au ales aceasta meserie, noptile sunt albe, familia si copiii situându-se de cele mai multe ori, din pacate, pe locul doi, dupa slujba. Si cum Craciunul si noaptea de Revelion i-au prins pe cei mai multi dintre ei „de serviciu“, sefii lor s-au gândit sa le ofere o noapte, devenita deja traditie in Craiova, cunoscuta sub denumirea de Revelionul ospatarilor. Revelion pe 13 ianuarie Pe 13 ianuarie, Restaurantul Flora a fost special aranjat pentru toti angajatii restaurantelor care fac parte din aceeasi societate „Parc“. Au lasat la o parte uniformele de serviciu, femeile si-au ales rochii de ocazie superbe, cu trena, barbatii si-au imbracat costumele alese si si-au dat intâlnire inca de la ora 20.00 in locatia in care zilnic isi desfasoara activitatea. Stafeta de a fi serviti au lasat-o invataceilor, elevilor practicanti ai liceelor de profil economic din Craiova. Sala cea mare a restaurantului a fost impodobita in straie de sarbatoare, dovada de respect pentru cei care timp de aproape un an muncesc zi si noapte. Baloane colorate, beteala, mesele si scaunele imbracate in huse stralucitoare, aranjamente florale si lumânari decorative asezate pe mese au dat un aer cu totul apa