Un intreprinzator care ar fi investit 1 milion de euro in actiunile societatii clujene putea sa isi cumpere, in doar 14 zile, o vila in Cluj.
Actiunile producatorului de articole de robinetarie au crescut, in numai doua saptamani, cu peste 20%, performanta pe care multe dintre societatile cotate la bursa n-au reusit sa o atinga intr-un an intreg.
Specialistii pietei de capital au constatat ca, pe parcursul anului 2006, actiunile Armatura s-au blocat la valoarea de 50 de bani. Situatia s-a schimbat radical la inceputul acestui an, cand actiunile fabricantului de robineti au crescut, in doua valuri, cu maximul admis de catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Ultima crestere spectaculoasa a avut loc in prima zi de tranzactionare a acestei saptamani, cand actiunile au crescut cu 15%. Dupa tranzactii care au implicat 34,5 milioane de actiuni, pretul a urcat de la 57 la 61 de bani. De-a lungul cotarii lor la BVB, titlurile au evoluat intre un minim de 45 de bani si un maxim de 72 de bani.
Pentru jucatorii pe pe piata de capital surpriza s-a dovedit cu atat mai mare, cu cat actiunile societatii clujene nu se caracterizeaza printr-o lichiditate deosebita, ci mai degraba printr-un volum redus al tranzactiilor.
Miza pe constructii
Armatura este unul dintre investitorii clujeni cu o evolutie pozitiva. Ea se afla bine pozitionata pe un domeniu interesant si in plina dezvoltare, constructiile, apreciaza Doru Bolos, director executiv al companiei de intermediere Interdealer Capital Invest Cluj.
In noiembrie 2006 s-a dat anuntul de dizolvare a Asociatiei Salariatilor (PAS), iar, in aceasta luna, s-au incarcat actiunile membrilor acesteia, a spus directorul Interdealer.
El a estimat ca, in 2007, actiuni