O vizita la Brasov in miez de iarna mi-a dezvaluit cateva marturii ale unei vieti culturale foarte active. Calatoria a inceput din Piata Sfatului, o zona impunatoare situata in inima vechiului oras germanic, unde se afla marea Casa a Sfatului, construita in 1420, care a fost primaria orasului. Romania culinara - Brasov
O vizita la Brasov in miez de iarna mi-a dezvaluit cateva marturii ale unei vieti culturale foarte active. Calatoria a inceput din Piata Sfatului, o zona impunatoare situata in inima vechiului oras germanic, unde se afla marea Casa a Sfatului, construita in 1420, care a fost primaria orasului. Astazi ea este gazda muzeului de istorie.
Loc de... Uniune. Langa Biserica Neagra si Piata Sfatului se gaseste strada Republicii, unde brasovenii si turistii se pot plimba sau isi pot face cumparaturile. In Piata am intalnit si vanzatori ambulanti, muzicanti de ocazie care dau viata si culoare locului. In acest spatiu se organizeaza cele mai importante evenimente si targuri brasovene si tot aici sunt cele mai atractive terase, cafenele, baruri si restaurante, unde intrarea in Uniunea Europeana si-a pus parca amprenta.
Astfel poti manca "prosciutto crudo si melone" (pepene galben) "bresaola parmacotto si parmezan", "crochete din file de peste alb parizian", "mini frigarui din pui cu ananas", "caracatita marinata", iar ca desert "sacher torte" (prajitura cu ciocolata). "Ne-am adaptat meniurile la cerintele europene, adica am introdus delicatese straine noi, pastrand denumirea din limba respectiva. Meniurile sunt la standarde inalte si din punct de vedere al calitatii", ne spune George, patronul unui restaurant. Daca nu esti cunoscator de limbi straine, risti sa comanzi paine cu... paine, pentru ca unele denumiri de mancaruri nu au si traducerea in romana.
Muzee... muzee. Daca porniti pe Bulevardul Eroilor (chiar si cu burta plina cu "m