Am avut o zi istovitoare la munca. Ca sa fiu sincer, dupa atata leneveala la soare prin insulele tropicale, cred ca simplul fapt de a ma aseza la birou mi se pare obositor, dar astazi chiar a fost altfel, pentru ca a fost ziua in care seful mi-a facut evaluarea anuala si a hotarat sa ma mai tina cateva luni pe statul de plata.
Dupa parerea mea, proasta idee, dar fiecare mai greseste in viata. Prin urmare, fericit nevoie mare ca inca am de lucru, am decis sa sarbatoresc si m-am indreptat glont catre un restaurant unde sa mananc bine si sa ma veselesc. Pe aceasta cale, ii informez si pe cei care se intereseaza cu atata benevolenta despre mine, ca nu imi schimb serviciul.
Pe de alta parte, restaurantele le mai schimb, asa ca urmeaza impresii despre locul pe care l-am vizitat saptamana asta - Mica Elvetie Saint Moritz.
Daca zapada nu e, macar spiritul elvetian sa-l avem si, cunoscand Mica Elvetie (nu tara, ci restaurantul), m-am bucurat tare mult sa aflu ca a facut pui. Si sa va si explic de ce ma bucur atat: in primul rand, pentru ca elvetienii au branza buna. In al doilea rand, pentru ca Elvetia nu e in Uniunea Europeana (Europa mai are mult de munca pentru ca Elvetia sa se integreze), deci nu trebuie sa fie obedienti la tot felul de reguli stupide, cum ar fi cea care dicteaza ca taranul, care, fie vorba intre noi, face cea mai buna branza (ca e de burduf, telemea sau cas), nu o poate vinde decat pe la casa lui. Guvernantii nostri iar s-au grabit sa dea din cap si sa se execute, fara sa gandeasca. Daca vindem branza mai departe, ce-o sa ne faca? O sa ne dea afara din Europa? Sau o sa ne dea peste degete cu barosul Barroso? Nu era lucru mai bun decat sa te duci in piata, sa gusti din toate soiurile de calupuri de branza proaspata si sa cumperi o bucata de telemea de oi sau niste urda sau branza noua.
Ce trebuie sa faca acum taranii? Sa se mute la