In cuvintul de deschidere a festivitatii, Elisabeta Aron, directorul DSJ, a facut cunoscute celor prezenti criteriile folosite pentru stabilirea modalitatii in care au fost desemnati cei mai buni sportivi.
Sursa citata a considerat ca nu este normal sa se faca o ierarhizare stricta a sportivilor si ca s-a tinut cont de criteriile oferite de forul superior de la Bucuresti.
"Asa cum Directia v-a obisnuit in fiecare an, incercam sa recompensam rezultatele obtinute in anul precedent, pentru a evidentia sportivii si activitatea sportiva. Nu se poate face o ierarhizare pentru ca nu exista o unitate de masura care sa cuantifice munca, efortul, sacrificiul si daruirea sportivului si antrenorului. Este foarte greu sa faci clasamente pentru ca fiecare ramura de sport are specificul ei. Este foarte greu sa evaluezi activitatea atit pe ramuri de sport cit si pe cluburi. De exemplu, impactul pe care-l au sporturile de echipa asupra publicului fata de impactul pe care-l au sporturile individuale.
Criteriile folosite de DSJ Braila pentru evaluarea rezultatelor si a performantelor sint criteriile oferite si cumva standardizate ale Agentiei Nationale pentru Sport, care are un sistem de acordare a punctajului la competitiile oficiale, nationale si internationale.
Pe baza tipului de competitie, a locurilor obtinute si a categoriei de virsta, cadeti, juniori, tineret, seniori, in functie de rezultatele comunicate DSJ-ului, noi am incercat sa facem o clasificare", a declarat Elisabeta Aron.
Presedintii asociatiilor judetene au fost premiati primii
Primele care si-au primit recompensele pentru activitatea din anul recent incheiat au fost asociatiile judetene pe ramuri de sport. Cupele si diplomele au fost inminate presedintilor Adolf Pankler pentru asociatia de handbal, Eugen Iacob pentru cea de vole