Sfarsitul anului 2006 a fost marcat pe piata spatiilor de birouri de trendul inceput inca din 2005, orientat pe calitate, apreciaza directorul departamentului Birouri Regatta, Mihaela Raducanu.
In ciuda stocului de spatii de birouri de pe piata Capitalei care a ajuns la aproape un milion de metri patrati, cererea depaseste in continuare oferta, iar piata are in continuare capacitatea de absorbire a unui numar mare de cladiri office, "cu conditia ca acestea sa fie construite si dotate la standarde inalte"."In continuare se construiesc imobile din ce in ce mai bune, dotate cu toate facilitatile necesare sau solicitate de chiriasi", a specificat Raducanu.
Pe tot parcursul anului trecut, preturile nu au inregistrat mari fluctuatii, acestea mentinandu-se la un nivel al chiriilor de 18-20 euro/mp pentru cladirile de lux, iar pentru cladirile clasa B, acestea se situeaza intre 12-26 euro/mp. "Modificari s-au inregistrat in sfera pretului de vanzare a spatiilor de birouri, acesta suferind o augmentare de circa 10%".
Anul 2007 nu va fi unul in care nivelul chiriilor, mai ales pentru birourile clasa A, va suferi modificari, in ciuda catorva proiecte ce vor fi finalizate la mijlocul anului in curs. "O noua tendinta inregistrata in piata romaneasca a spatiilor de birouri este achizitionarea unor proiecte sau cladiri de clasa A de catre fonduri de investitii sau investitori. Daca pana acum se preferau cladirile total inchiriate, acum cerere exista si pentru proiectele de imobile de birouri", a subliniat Raducanu. "Pe masura ce noi proiecte vor fi demarate si finalizate in piata de birouri se va diminua presiunea, chiriasii avand acces mult mai usor la sedii de calitate", a conchis reprezentantul Regatta.
Sfarsitul anului 2006 a fost marcat pe piata spatiilor de birouri de trendul inceput inca din 2005, orientat pe calitate, apreciaza directorul departament