Oltchim asteapta unda verde de la Consiliul Concurentei pentru a putea converti in actiuni datoriile catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu acordarea dreptului de preferinta actionarilor minoritari.
In prima faza, compania trebuie sa isi diminueze capitalul social, conform deciziei instantei, care a aprobat anularea conversiei anterioare a datoriilor, la cererea actionarilor minoritari.
Diminuarea capitalului social va fi inregistrata dupa 60 de zile de la data publicarii hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor in Monitorul Oficial.
Creantele Autoritatii asupra firmei vor fi convertite in actiuni la valoarea nominala. Ceilalti actionari vor avea drept de preferinta pentru a subscrie actiuni, tot la valoarea nominala, timp de 60 de zile. Actiunile ramase nesubscrise
vor fi scoase la vanzare pe piata de capital, prin oferta publica, la valoarea nominala, informeaza Mediafax.
Valoarea finala a capitalului social va fi determinata dupa finalizarea procedurilor.
AVAS detine 95,7357% din capitalul social al Oltchim, dupa ce a preluat participatia de la Ministerul Economiei si Comertului.
Actionarii Oltchim, unde statul controleaza pachetul majoritar, au decis, in noiembrie 2003, conversia in actiuni a unei creante in valoare de 95,2 milioane dolari. La acea vreme, actionarul majoritar era fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), cu 53,2%. Hotararea actionarilor a vizat si transferul actiunilor la MEC, astfel ca ponderea detinuta de stat in capitalul social al Oltchim a crescut in urma conversiei creantei de la 53,2% la 95,7%. Operatiunea a fost contestata de actionarii minoritari in instanta, cu castig de cauza.
Oltchim asteapta unda verde de la Consiliul Concurentei pentru a putea converti in actiuni datoriile catre Autoritatea pentru Valo