A strica i oraseneste De ce oare?
De ce oare nu conteaza ca s`aduc tramvaie noi, autobuze noi, microbuze noi, sau orice altceva nou, ca tre` sa se gaseasca cate un momarlan sa`si exprime frustrarile cu lama sau cu vreun cutit in tapiteria lor?
De ce oare toti acesti momarlani sunt mandri ca traiesc la oras, in mijlocul civilizatiei, dar, cu prima ocazie, strica tot ce prind?
Ce nevoie au unii de bucatile de plastic sau de buretele care se afla pe scaunele din mijloacele de transport? De unde vine oare acest impuls de a taia cu lama chederele, scaunele, blaustradele etc.?
Una dintre legile lui Murphy spunea ca "daca ai in mana un ciocan, toate lucrurile din jur ti se par cuie". Se pare ca, in continuare, multi merg pe acest concept.
Are dreptate legea. Se poate demonstra foarte simplu. Ia un cutit, o foarfeca, un ciocan, o bormasina, sau orice altceva care poate sparge, taia sau gauri, si tine`o in mana cateva minute. Apoi observa cate stricaciuni ai facut.
Dar, de la a te juca cu ele acasa pana la a vandaliza mijloace de transport in comun, scaunele de la posta, de la spital sau de la alta institutie care lucreaza cu publicul e drum lung.
Am crezut la un moment dat ca in mare majoritate sunt vinovati tiganii. Care, pe langa ca nu`si platesc bilet, se mai si bat, fumeaza sau urla in mijloacele de transport in comun. Dar, vad din ce in ce mai multi romani care practica acest "sport". Zilele trecute, am vazut macar 6 elevi care`si testau fortele gaurind cu pixurile scaunele din tramvai. De ce?
Plictiseala? Anturaj? Sau educatie?
Nu mai spun de binecunoscutele desene sau cuvinte de pe spatarele scaunelor, arta care demonstreaza nivelul de civilizatie si cultura al calatorilor proveniti din Dancu. Da, spun Dancu pentru ca majoritatea acelor cuvinte, propozitii sau, uneori, chiar fraze, ilustreaza foarte e