BUCATARIA DE ALTADATA "Vechea ospetie romaneasca este un dar sfant de la stramosi, sa-l pastram ca unul ce onoreaza caracterul natiei si niciodata sa nu-i para rau strainului ca a venit de s-a asezat la vatra noastra", domnitorul Al.I. Cuza BUCATARIA DE ALTADATA Arhiva Ion C. Rogojanu
"Vechea ospetie romaneasca este un dar sfant de la stramosi, sa-l pastram ca unul ce onoreaza caracterul natiei si niciodata sa nu-i para rau strainului ca a venit de s-a asezat la vatra noastra"
domnitorul Al.I. Cuza
Han, ratos, rates, cerdac, carciuma-han, ospetie... Adevarate popasuri de intalnire ale drumetilor, calatorilor, diplomatilor, misionarilor, negustorilor... Un loc de odihna si ospatare, de povesti reale, mituri si legende... Un astfel de loc, al ospetiei moldovenesti din Iasi, a fost Hanul lui Binder. I s-a mai zis si "Hanul Unirii".
Care este povestea acestei vetre de popas? O aflam in cartea "Cu Iasii mina-n mina..." scrisa de inginerii-cronicari Constantin Ostap si Ion Mitican. Lucian Vasiliu, un po(d)gorean adevarat, ii numeste pe autori "urmasi ai memorialistilor de tip Iacob Negruzzi si George Panu".
Mit si legenda
BUCATARIA DE ALTADATA "Vechea ospetie romaneasca este un dar sfant de la stramosi, sa-l pastram ca unul ce onoreaza caracterul natiei si niciodata sa nu-i para rau strainului ca a venit de s-a asezat la vatra noastra", domnitorul Al.I. Cuza BUCATARIA DE ALTADATA Arhiva Ion C. Rogojanu
"Vechea ospetie romaneasca este un dar sfant de la stramosi, sa-l pastram ca unul ce onoreaza caracterul natiei si niciodata sa nu-i para rau strainului ca a venit de s-a asezat la vatra noastra"
domnitorul Al.I. Cuza
Han, ratos, rates, cerdac, carciuma-han, ospetie... Adevarate popasuri de intalnire ale drumetilor, calatorilor, diplomatilor, misionarilor, negustorilor... Un loc de odihna si ospatare, de povesti rea