Scandalul cu tenta sexuala care a marcat, anul trecut, imaginea Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara (UVT), a revenit in atentia publica. Si asta, dupa ce profesorul italian de flaut Enrico Cannata, acuzat de impostura academica si pedagogie obscena, a fost exclus din invatamantul superior.
Valva produsa de acest caz l-a afectat pana si pe consulul general al Italiei la Timisoara, Francesco Catania, care a fost schimbat din functie din cauza imixtiunilor in povestea echivalarii actelor de studiu ale cadrului didactic. “Consulatul general al Italiei a incercat sa-i dea un certificat de buna purtare sau de garantie lui Cannata, care a solicitat echivalarea studiilor, fara ca reprezentanta consulara sa aiba competenta in acest caz”, a spus conferentiar al Departamentului de Italiana din cadrul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie a UVT, Viorica Balteanu. Ea a mai precizat ca Ministerul Afacerilor Externe din Peninsula, in paralel cu trimiterea la Timisoara a noului consul general, Manlio Giuffrida, a deschis o ancheta pentru a lamuri contextul in care Enrico Cannata a beneficiat de protectie consulara, desi era implicat intr-un scandal de amploare.
“Cei care l-au angajat pe Cannata ar trebui sa raspunda”
La inceputul anului trecut, Viorica Balteanu a intrat in greva foamei pentru a-i sustine pe studentii de la Facultatea de Muzica din Timisoara, care il acuzau pe lectorul universitar Enrico Cannata de hartuire sexuala. Politia Judiciara s-a autosesizat si a demarat o ancheta in randul tinerilor, dosarul aflandu-se, in prezent, in faza finala.
Ca un protest la practicile obscene ale cadrului didactic, Cristina Padurariu, solista formatiei “Blazaj”, studenta in anul IV, a decis “inghetarea” anului universitar. “Am parasit clasa de flaut, intrucat Enrico Cannata se manifesta total necorespunzator. Imi voi relu