Un cor dizarmonic furios, obositor, de voci care acuza, sanctioneaza, cer, o succesiune interminabila de chipuri deformate de grimase: a-ti fi petrecut ziua in fata stirilor este echivalent cu o nebunie impartasita. Sa speram ca, pentru sanatatea mintala a cetatenilor si spre binele clasei politice romanesti, televizoarele au ramas ieri inchise.
Pentru cei care au ales sa-si vada de problemele personale, sociale, profesionale, informatia este ca Traian Basescu este pe cale sa fie suspendat din functia de presedinte de catre parlament pentru ca a iesit din cadrul Constitutiei. Cand, unde, cum, ramane de stabilit.
Opozitia propune cetatenilor, chibitata de pe margine de PNL, sa invalideze un presedinte care a facut public - tarziu, ipocrit, nici nu mai conteaza - un inscris ce dovedeste o tentativa a premierului Calin Popescu-Tariceanu de a influenta Justitia.
Numai amintirea mineriadelor care au intarziat modernizarea Romaniei, soldate cu morti si raniti, al caror autor moral este presedintele cu trei mandate Ion Iliescu, face din initiativa de suspendare sustinuta chiar de acesta, perfect constitutionala, altfel o bizarerie politica.
Conservatorii, social-democratii, PRM-istii si liberalii si-au pasat teme de la unii la ceilalti, imbogatindu-le cu trimiteri la psihologie, la siguranta nationala, la lege, care mai de care mai aiuritoare. „Anormal” a diagnosticat Dan Voiculescu avertismentul transmis de Traian Basescu ministrilor prea comunicativi la telefon cu persoane interceptate de SRI.
Subiectul a fost preluat din zbor de Ion Stan de la PSD si tratat cu autoritatea cunoscatorului: „A scurs informatii catre vectori”.
Liberalul Ludovic Orban a transat discutia, impingand demonstratia lui Ion Stan in absurd: „Este absolut ilegal faptul ca seful statului avea asa-zise atentionari de la serviciile s