De la 1 ianuarie, pretul asigurarilor auto obligatorii de raspundere civila auto (RCA) s-a majorat cu aproape 45% pentru persoanele fizice si cu aproape 70% pentru firme.
Tarifele de prima practicate pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto sint complet liberalizate, acestea fiind stabilite in exclusivitate de catre societatile de asigurare autorizate. Totodata, Cartea Verde si RCA-ul sunt acum unificate. Criterii dintre cele mai bizare diferentiaza insa preturile. Astfel, sint luate in calcul virsta, sexul sau domiciliul posesorului auto.
Strategiile difera acum de la firma la firma
Desi strategiile difera de la firma la firma, numitorul comun este
acela ca orice firma incheie astfel de polite RCA atit pe persoane
fizice, cit si pe persoane juridice sau ca fiecare firma are propria
impartire pe zone de risc.
"La Generali Asigurari, de exemplu, daca se face o
asigurare pe persoana juridica sunt luate in considerare domeniile
principale de activitate. Astfel, o categorie este alcatuita din
persoane fizice care au activitate in domeniul privat sau in domeniul leasingului. Alte categorii vizeaza domenii precum distributia de produse, paza si protectie, serviciile de taxi si curierat, precum si altele care nu au fost incluse in cele enumerate.
Daca se incheie o asigurare pe persoana fizica, criteriile sint dupa
virsta si experienta. Astfel, cel mai mult vor plati persoanele cu virste cuprinse intre 18 si 22 de ani, iar cel mai putin platesc persoanele cu virste cuprinse intre 50 si 66 de ani", ne-a declarat directorul Generali Asigurari S.A. Braila, Doru Damian. Totodata, Doru Damian a precizat ca Braila se gaseste, in baza criteriilor folosite de Generali Asigurari, in zona 3, unde valorile primei de