De la inceputul acestui an, 11 braileni au cerut sprijinul Serviciului Politiei Rutiere Braila pentru a-i depista pe cei carora le-au vindut autoturismele, fara a intocmi documentele legale. Pentru ca s-au saturat sa plateasca impozite pentru masinile pe care nu le mai aveau, oamenii s-au decis, intr-un final, sa le radieze, dar nu au mai reusit sa dea de actualii proprietari, unele masini fiind vindute si revindute, de atunci, de mai multe ori. Anul trecut, politistii rutieri au inregistrat peste 100 de astfel de cereri, multe dintre ele vizind autoturisme vindute chiar inainte de anul 2000.
Depistarea actualilor proprietari nu intra in atributiile curente ale politistilor rutieri, iar activitatile desfasurate pentru gasirea acestora implica consum de carburant ce nu poate fi justificat si implicarea unor politisti ce vor fi scosi din activitatile curente. Din aceste considerente, oamenii legii au decis sa inceapa sanctionarea contraventionala a celor care nu-si radiaza autoturismele in termenul prevazut de lege chiar cu cei care le solicita sprijinul. Pina la intrarea in vigoare a noului Cod Rutier, persoana detinatoare a unui autovehicul care il instraina si nu perfecta documentele in termen de 30 de zile putea fi sanctionata cu amenda contraventionala de la 1,5 milioane la 5 milioane lei. Conform noilor reglementari, cei care nu inteleg sa ajunga la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor in termenul mai sus precizat risca sanctiuni cuprinse intre 9 si 20 de puncte amenda, un punct avind o valoare de 39 lei.
"Aceasta activitate nu este una simpla si necesita numeroase verificari in teren. De cele mai multe ori cetatenii vin cind pierd firul vinzarilor succesive si noi trebuie sa alergam dupa copite de cai morti. Aceasta activitate implica un volum ridicat de timp si de resurse, ma refer aici la car