Constantin Predescu(Foto: Informatia de Alba)
Presedintele PSD Cugir, consilierul local Constantin Predescu, a exprimat solidaritatea organizatiei pe care o conduce cu protestatarii de la Fabrica de arme din Cugir, care au organizat un miting de protest in legatura cu hotararea Guvernului Romaniei de a o trece de la Ministerul Economiei si Comertului la AVAS ceea ce, sustine d-l Predescu, ar putea duce la „vinderea acesteia pe bucati, fapt ce ar lasa fara locuri de munca un mare numar de salariati”.
Prin invocarea Legii insolventei, intrata in vigoare la 01.01.2007, societatea ar putea fi declarata falimentara, existand datorii de aproximativ 30 de miliarde de lei la nivelul anului 2006.
Fabrica de arme are o datorie de peste doua mii de miliarde, ce reprezinta un credit luat in 1997 pentru o linie de productie a munitiei, linie cumparata din Belgia, care a fost adusa la Cugir si a stat la poarta societatii pana in 2001, cand a fost montata si pusa in functiune.
Aceasta lucreaza acum sub capacitate, acoperind doar cheltuielile de salarizare ale celor care lucreaza la ea, nici vorba sa se amortizeze.
In afara de acest fapt, d-l Predescu sustine ca si spatiu excedentar ar fi mult in societate, insa politica de inchirieri a managerilor este aceea de a cere preturi foarte mari pe metru patrat, astfel incat doritorii sunt alungati iar spatiile raman nefolosite.
Acum datoriile s-au adunat, ajungandu-se chiar la discutii, in Consiliul local Cugir, ca societatea sa cedeze acestuia stadionul si clubul muncitoresc in contul datoriilor pe care le are fata de localitate, iar in privinta restului de datorii, daca Guvernul nu le va sterge, uzina va fi declarata insolvabila si muncitorii ajung pe drumuri.
Ce se intampla cu muncitorii care ajung pe drumuri? Ne raspunde tot d-l Predescu: „Organizatia PSD acuza lipsa de intere