Peste 400 de copii bolnavi de rujeolă au fost depistaţi de la sfârşitul anului şi până acum în cele mai importante comunităţi de rromi din judeţ: Gârcini, Budila şi Teliu. Se pare că epiemia a izbucnit deoarece rromii nu şi-au dus odraslele la vaccinat. La aceasta s-au adăugat şi condiţiile precare de igienă. Aşa se face că boala s-a extins, zilnic fiind depistate unul, două sau chiar trei cazuri.
Specialiştii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) a judeţului Braşov susţin că, deşi este vorba despre o epidemie de rujeolă, încă nu se pune problema declanşării procedurilor de carantină. Totuşi, pentru a împiedica răspândirea virusului în afara comunităţilor de rromi, medicii au trecut la vaccinarea copiilor. Măsura a fost luată în urmă cu câteva zile. Mai multe echipe de medici au luat la pas fiecare localitate, pentru a administra dozele de vaccin. „Până azi (ieri-n.r.) dimineaţă au fost vaccinaţi 460 de copii. În Teliu am terminat campania, însă în Gârcini mai durează cel puţin o săptămână”, susţine dr. Gabriela Puia, şefa compartimentului de Epidemiologie, din cadrul ASP Braşov. Pentru a preîntâmpina răspândirea bolii, reprezentanţii ASP Braşov au mai cerut ieri de la Ministerul Sănătăţii Publice încă o mie de doze de vaccin antirujeolic. Peste 400 de copii bolnavi de rujeolă au fost depistaţi de la sfârşitul anului şi până acum în cele mai importante comunităţi de rromi din judeţ: Gârcini, Budila şi Teliu. Se pare că epiemia a izbucnit deoarece rromii nu şi-au dus odraslele la vaccinat. La aceasta s-au adăugat şi condiţiile precare de igienă. Aşa se face că boala s-a extins, zilnic fiind depistate unul, două sau chiar trei cazuri.
Specialiştii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) a judeţului Braşov susţin că, deşi este vorba despre o epidemie de rujeolă, încă nu se pune problema declanşării procedurilor de carantină. Totuşi, pentr