Peste 40 de crescatori de porumbei din judetul Sibiu, dar si din alte zone din tara au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la expozitia anuala organizata de Asociatia Columbofila Sibiu 2004. În cadrul expozitiei, ce a durat doua zile, au fost adusi peste 350 de porumbei. Au atras atentia exemplarele din specii precum “Maria Stuart”, usor de recunoscut dupa “gulerul” din pene ce acopera gatul si capul, cele din rasa “Bondinet” sau “King” - preferatii gurmanzilor - sau mai comunii “Roller” de Transilvania, cea mai cunoscuta specie de la noi.
“Sa cresti porumbei e o pasiune in care nu trebuie sa te gandesti la cheltuieli si nici sa incerci sa o transformi in afacere”, a declarat presedintele Asociatiei Columbofililor din Sibiu, inginerul Adrian Oana.
De aceeasi parere este si Paul Borzan, un crescator de porumbei din comuna Apoldu de Jos. La 28 de ani, acesta are afaceri infloritoare in domeniul computerelor, dar nu poate renunta la una dintre pasiunile mostenite de la tatal sau.
Crescatorul sustine insa ca nu a mancat niciodata carne dintr-o pasare crescuta in curtea sa si nici nu ar face acest lucru. “Stiu ca specia «King» este crescuta de unii pentru consum. Dar eu nu am mancat niciodata si nici nu am vandut vreun porumbel cuiva care intentiona sa-l taie pentru consum. Mi se pare o barbarie”, a spus sibianul.
Copiii au fost foarte atrasi de evenimentul de la Sibiu. In multe cazuri, micutii au fost cei care si-au convins parintii sa-i duca la expozitie si chiar sa nu plece de acolo cu mana goala. Unele exemplare au fost vandute la preturi de cinci milioane de lei vechi. Peste 40 de crescatori de porumbei din judetul Sibiu, dar si din alte zone din tara au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la expozitia anuala organizata de Asociatia Columbofila Sibiu 2004. În cadrul expozitiei, ce a durat doua zile, au fost adusi peste 350 de por