- Diverse - nr. 260 / 29 Ianuarie, 2007 Unul dintre proiectele pilot din oras, derulat "in teste" la Gimnaziul de Stat "Alexandru Ioan Cuza", este servirea mesei in regim de catering. O fosta sala de clasa cu destinatie incerta a fost reamenajata atat ca sala de proiectii, dar si, in ore specifice, ca sala de mese. Aici elevii vor putea servi un pranz cald in fiecare zi de scoala. Acesta difera de la o zi la alta, oferta variind intre meniurile de tip fix, personalizat sau liber. "Ceea ce ne intereseaza pe noi este meniul junior, care consta din felul intai si felul doi, cu salata. Fiecare portie este ambalata separat si transportata conform cerintelor sanitare", ne-a spus directorul adjunct, Barta Zoltan. Un meniu junior se ridica la 4,5 RON si include paine si tacamuri de unica folosinta. Desi pare piperata ca pret, oferta este tentanta pentru parintii care fie lucreaza in schimburi si ajung acasa la ore imposibile, fie doresc sa le insufle copiilor un stil de viata sanatos, asigurandu-le un pranz cu mancare calda, gatita. Altfel, tinerii risca mai ales la aceasta varsta sa-si deregleze metabolismul, consumand aceeasi cantitate de produse junk-food: chipsuri, snacksuri, dulciuri, gogosi etc., cu un numar impresionant de calorii, dar cu un aport nutritiv foarte scazut. Proiectul se afla in stare incipienta, firma ofertanta neavand inca o lista cu numarul elevilor doritori sa serveasca masa la scoala: "Vom relua discutiile cu conducerea firmei dupa vacanta de iarna (3-10 februarie), cand vom stabili cu certitudine toate datele. Avem clasele step-by-step, unde aproape 100 de copii iau pranzul in localuri din apropierea scolii. Daca oricum fac acest lucru, nu ar fi mai nimerit sa manance in incinta scolii?", a adaugat directorul adjunct al gimnaziului, Barta Zoltan. Trebuie sa va spunem ca, desi e numit "junior", meniul pare consistent: supa de fasole boabe cu afumatu