Ofertele pentru Master SA, deschise la 20 februarie. O saptamana mai tarziu, ITC, in proprietate privata. "Cercetarea poate deveni o afacere daca o faci inteligent"
Dupa ce a anuntat, in urma cu cateva saptamani, ca va privatiza Institutul National de Cercetare in Aeronautica, INAV SA, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a publicat anunturi de intentie pentru alte doua institute de cercetare: ITC S.A. Bucuresti si Master S.A. Bucuresti.
Cele doua societati comerciale vor fi vandute prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%. Potrivit anuntului AVAS, trecerea in proprietate privata se va realiza in baza prevederilor legislatiei in vigoare si a H.G. nr. 2193/2004 pentru aprobarea Normelor privind privatizarea societatilor comerciale cu capital majoritar de stat care au ca obiect principal de activitate cercetarea-dezvoltarea.
"Anul 2007 este anul in care sunt alocati foarte multi bani pentru cercetare. Institutele de cercetare incep sa devina foarte atractive din momentul in care s-a dat drumul la proiecte care sa atraga fonduri europene sau fonduri de stat. Master si ITC aduc profituri frumoase de cativa ani din activitatea de cercetare-dezvoltare. Sunt convins ca pentru aceste institute va fi o competitie reala intre cei ce vor sa faca, intr-adevar, cercetare, pentru ca si cercetarea poate deveni o afacere daca o faci inteligent", a declarat, printr-un comunicat, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
Studii pentru autovehicule militare
Si stie ce spune, avand in vedere numeroasele contracte pe care le-a incheiat Ministerul Apararii Nationale, al carui ministru a fost actualul sef al AVAS, cu institutul Master.
Printre realizarile Master SA Bucuresti se afla proiectarea si omologarea motorului 8V396, destinat masinilor grele ale