Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a lansat marti o licitatie pilot pentru desemnarea furnizorului de serviciu universal intr-un numar de 50 de localitati din mediul rural din judetul Olt, se arata intr-un comunicat al autoritatii.
Furnizorul de serviciu universal va avea obligatia de a instala telefoanele publice cu plata in maxim 120 de zile de la data punerii la dispozitia sa a locatiei necesare instalarii echipamentelor.
"Fiecare companie interesata sa devina furnizor de serviciu universal va trebui sa depuna o oferta pentru instalarea de telefoane publice cu plata in cel putin 40 dintre localitatile cuprinse in acest grup, adica minim 80%", a declarat Dan Cristian Georgescu, presedintele ANRCTI.
Prin intermediul telefoanelor publice cu plata, populatia din mediul rural va putea efectua apeluri locale, nationale si internationale catre retele publice de telefonie fixa, apeluri catre retele publice de telefonie mobila, precum si apeluri gratuite catre numarul unic pentru apeluri de urgenta (112).
Durata minima obligatorie de functionare a telefonului public cu plata este de patru ani. Costul net inregistrat de fiecare furnizor de serviciu universal pentru achizitionarea, instalarea si operarea telefoanelor publice cu plata va fi compensat din fondul pentru serviciu universal, administrat de ANRCTI.
Furnizorul de serviciu universal va beneficia de parteneriatul cu autoritatile locale. Printre principalele responsabilitati asumate de autoritatile locale se numara asigurarea unei locatii adecvate si asigurarea accesului neintrerupt al utilizatorilor finali la serviciile oferite prin intermediul telefoanelor publice cu plata.
Telefoanele publice cu plata vor fi instalate in localitatile cu mai putin de 400 de locuitori in care instalarea de t