Municipiul Braila a "produs", pe parcursul anului trecut, 69.700 tone de deseuri menajere si stradale. Potrivit unei situatii intocmite de Agentia de Protectia Mediului, aceasta cantitate a fost transportata, in 2006, la groapa ecologica, de cei trei operatori de salubritate care activeaza pe raza municipiului nostru, dar si de alti diversi agenti economici. Cele mai multe gunoaie - 26.319 tone - au fost duse de "Brai-Cata". RER a dus la groapa ecologica 24.297 t, iar "Eco" SA 19.134. Alte 21,3 tone au ajuns la groapa de la mai multi agenti economici. Dupa cum spun autoritatile de mediu, cantitatile de deseuri colectate anul trecut de la braileni au ramas relativ constante fata de anul precedent.
Potrivit conducerii APM, groapa ecologica de la Muchea apartinind "Tracon" SA corespunde prevederilor actuale de mediu si va mai putea functiona cel putin 20 de ani de acum incolo. In schimb, celelalte gropi de gunoi existente pe raza judetului Braila vor mai putea fi folosite maxim zece ani. Cel mai mult va mai ramine in functiune groapa de la Faurei, care are termen limita pina in 2017. In schimb, depozitul de deseuri de la Ianca va trebui inchis pina in 2009. Tot pina in 2009 se vor inchide si cele 121 de platforme neamenajate existente in momentul de fata la nivelul comunelor.
Municipiul Braila a "produs", pe parcursul anului trecut, 69.700 tone de deseuri menajere si stradale. Potrivit unei situatii intocmite de Agentia de Protectia Mediului, aceasta cantitate a fost transportata, in 2006, la groapa ecologica, de cei trei operatori de salubritate care activeaza pe raza municipiului nostru, dar si de alti diversi agenti economici. Cele mai multe gunoaie - 26.319 tone - au fost duse de "Brai-Cata". RER a dus la groapa ecologica 24.297 t, iar "Eco" SA 19.134. Alte 21,3 tone au ajuns la groapa de la mai multi agenti economici. Dupa cum spun autoritatile de