Omniasig Asigurari de Viata a incheiat anul 2006 cu venituri din prime brute subscrise in valoare de 48,7 milioane de lei (13,8 milioane de euro), in scadere cu 12 %in lei fata de nivelul inregistrat in 2005.
"Aceasta scadere se datoreaza pierderii canalelor bancare. BCR a fost principalul canal de vanzare iar acestia au decis sa-si faca propria companie de asigurari, BCR Asigurari de Viata", a declarat Fanel Plopeanu, directorul general al companiei.
Tot anul trecut, Omniasig Asigurari de Viata a incheiat colaborarea si cu Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC). "Canalele bancare furnizau peste 50% din portofoliul de clienti, iar aceasta a afectat mersul afacerii, desi am incercat sa compensam prin alte canale de distributie, prin cresterea pe retail", a adaugat Plopeanu. El nu a dat publicitatii valoarea rezultatului financiar realizat in 2006 deoarece Omniasig Asigurari de Viata nu a finalizat calculul principalilor indicatori financiari. Compania a inregistrat in 2005 un profit de 0,52 milioane de lei (143.000 de euro).
Asiguratorul a platit anul trecut indemnizatii de peste sapte milioane de lei (doua milioane de euro), cu 52% mai mult decat nivelul de 4,6 milioane de lei inregistrat in 2005.
Anul trecut, Omniasig Asigurari de Viata a preluat portofoliul Omniasig Addenda, specializata pe asigurari de sanatate, ce a fost nevoita sa-si inchida portile dupa ce i s-a retras autorizatia de functionare de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru ca nu a reusit sa-si majoreze capitalul social conform reglementarilor de pe piata asigurarilor. Inainte de absorbire, Omniasig Asigurari de Viata detinea 65% din Omniasig Addenda, restul actiunilor fiind in proprietatea Addenda Osiguranje. La momentul retragerii autorizatiei de catre CSA, Omniasig Addenda avea un capital social de aproape 3 milioane de lei (820.000 de euro).