Printre ofertanti se afla si posesorul a 30 la suta dintre titluri. Romaero, Tarom si MApN, numai cativa dintre clientii institutului
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inregistrat patru oferte pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al institutului de cercetare in aeronautica INAV SA Bucuresti. Cei patru ofertanti sunt consortiile SC IAROM SA si GIAR SA Bucuresti, SC IMPULS COMPANY SRL si Flore Lica, Erre 2 International SRL (posesorul a 30 la suta dintre titlurile INAV) si Asociatia Salariatilor si membrilor INAV, precum si societatea comerciala IMA METAV SA.
Documentele de precalificare au fost deschise, luni, la sediul AVAS, in prezenta tuturor ofertantilor, urmand ca acestea sa fie analizate de comisia de privatizare.
Asa cum am mai scris, metoda de privatizare este negocierea cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%.
Terenul, ravnit de agentii imobiliare
INAV SA este situat in nordul Capitalei, pe Bulevardul Ficusului nr. 44A, in vecinatatea Podului Baneasa. Institutul de cercetare colaboreaza strans cu Romaero, Avioane Craiova, Aerostar Bacau, IAR Brasov, Incas Bucuresti, Straero Bucuresti, Tarom Romania, Airom 2000, Jaro International Bucuresti, Icepronav Galati, ISPH Bucuresti, MApN, Ministerul Agriculturii, Elbit Systems Israel si Alenia Aeronautica Italy.
Structura actionariatului (conform Certificat Constatator nr.628576 inregistrat la ORC la data de 08.09.2005) este AVAS (69,93%), SC Erre International SRL (30%) si Hrenciuc Ilie, persoana fizica, detinator a 0,07% dintre titluri. AVAS si-a propus sa vanda cele 69,9% dintre actiunile detinute la INAV cu 2,5 lei titlul.
Terenul pe care se afla INAV este de mult timp ravnit de agentiile imobiliare, datorita amplasamentului sau. Potrivit unor surse, se pare ca l