Dumitru Sechelariu, informeaza despre decizia DNA de scoaterea sa de sub urmarire penala in cazul privatizarilorLetea, Transport Public si General Proiect.UPDATE: EXCLUSIV comunicat integral
Conform extrasului din Rechizitoriul dosarului de urmarire penala 3/P/2005, “nu se poate retine vreo stare de fapt in sarcina inculpatului Dumitru Sechelariu care sa contureze elemente constitutive ale infractiunii prev. de art. 10din Legea 78/2000. Pe cale de consecinta, urmeaza a se dispune scoaterea de sub urmarire penala”.
Sechelariu precizeaza ca pentru “urmarirea acestor pseudo-ilegalitati” a fost adus special la Bacau procurorul Ioan Irimie. Miza anchetei pentru respectivul procuror ar fi fost, in opinia omului de afaceri bacauan, functia de procuror general al Romaniei.
Acuzele aduse s-au dovedit a fi insa nefondate. Sechelariu aminteste de o serie de alte presiuni pe durata cercetarilor, fapt care a a condus la stirbirea credibilitatii societatilor sale in relatiile cu tertii si partenerii de afaceri, dar si din punct de vedere financiar, fiind etichetate bancar cu sintagma “RISC REPUTATIONAL”.
Iata comunicatul integral:
In 2005, procurorii Parchetului National Anticoruptie, actualmente DNA, au inceput urmarirea penala impotriva omului de afaceri Dumitru Sechelariu ca urmare a unor presupuse ilegalitati in ceea ce priveste achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al S.C. Letea S.A, precum si in ceea ce priveste privatizarea societatilor Transport Public si General Proiect.
Pentru a ancheta aceste pseudo-ilegalitati a fost adus special la Bucuresti si Bacau, detasat doua luni (oare la insistentele d-lui Boc?!), procurorul Ioan Irimie, seful PNA Cluj si totodata seful teritorial al PNA pe zona Ardeal. Miza anchetei penale pentru su