sursa: www.iht.com
Entuziasmul legat de benificiile utilizarii de de combustibili bio pare sa dispara. Un studiu recent releva ca gradul de poluate rezultat in urma producerii si arderii de combustibili bio este superior celui rezultat prin arderea combustibililor fosili, informeaza International Herald Tribune.
Studii recenta releva ca productia si utilizarea de combustibili bio au un impact negativ asupra mediului.
Planatiile de palmieri din sud-estul Asiei sunt exploatate in detrimentul padurilor tropicale.
Olanda a anuntat ca va suspenda subventiile acordate companiilor energetice ce utilizeaza bio-combustibili.
Precizare HotNews.ro: In urma comentariilor postate de cititori, mentionam ca acest articol nu face parte din nici o campanie de dezinformare sau de aparare a industriei combustibililor fosili. Este vorba despre prezentarea unui studiu ai carui autori au fost mentionati in articol. HotNews.ro nu-si asuma aceste concluzii, ci doar si-a facut datoria de a le aduce in dezbatere.
Cea mai afectata de aceasta noua realitate pare sa fie Olanda, stat care a investiti masiv in ultimii ani in productia de energie cu ajutorul bio-combustibililor.
In urma cu cativa ani, politicienii si organizatiile de protectie a medului din Olanda s-au aratat incantati de posibilitatea obtinerii de energie prin arderea bio-combustibililor, in special ulei de palmier provenit din sud-estul Asiei.
Incurajate de subventiile consistente oferite de guvernul olandez, companiile energetice au construit generatoare de energie care sa functioneze pe baza de bio-combustibili, in ideea ca astfel gradul de poluare va fi redus considerabil.
Rezultatele cercetarilor scot la iveala o realitate sumbra
O serie de studii efectuate anul trecut in plantatiile de palmieri din Indonezia si Malaezia au scos la ive