Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a decis ca BRD sa fie singura institutie care poate preschimba lei vechi pana la sfarsitul acestui an. "In perioada 1 februarie -31 decembrie 2007, pe langa cele patru sucursale BNR care desfasoara operatiuni cu numerar (Cluj, Iasi, Timis si Bucuresti), BRD - Groupe Société Générale, prin agentiile sale, va efectua aceasta operatiune, fara a percepe taxe si comisioane", se arata intr-un comunicat al BNR.
Incepand cu 1 ianuarie 2008, preschimbarea se va putea efectua doar la cele patru sucursale ale BNR enumerate, prin prezentarea la ghiseu sau remitere prin posta. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, preschimbarea se va putea efectua fara comision la sucursalele BNR si la toate sucursalele si agentiile institutiilor de credit autorizate sa functioneze pe teritoriul Romaniei. La sfarsitul anului trecut, banca centrala a anuntat ca a retras din circulatie pana la 98% din bancnotele emise anterior denominarii leului, ramanand la populatie doar 2% din cupiurile emise. Banca Nationala a pus in circulatie, de la 1 iulie 2005 si pana la 31 decembrie 2006, 905 milioane de bancnote din noua emisiune si 550 milioane de monede. Incepand cu 1 ianuarie 2007, vechile insemne monetare nu mai pot fi utilizate ca mijloace legale de plata. Denominarea leului, cu incepere de la 1 iulie 2005, a vizat taierea a patru zerouri din coada monedei nationale, astfel ca un leu nou valoreaza 10.000 de lei vechi.
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a decis ca BRD sa fie singura institutie care poate preschimba lei vechi pana la sfarsitul acestui an. "In perioada 1 februarie -31 decembrie 2007, pe langa cele patru sucursale BNR care desfasoara operatiuni cu numerar (Cluj, Iasi, Timis si Bucuresti), BRD - Groupe Société Générale, prin agentiile sale, va efectua aceasta operatiune, fara a percepe taxe si comisioane", se arata intr-un