Cu toate ca, de cateva zile, romanii din Italia isi pot spune pasurile direct parlamentarilor romani, care si-au deschis un birou la Milano, un grup de conationali din Italia a demarat infiintarea propriului partid caruia ii vor spune Partidul “Vlad Tepes”.
Iulian Curelea, Maria Ciobanu si Traian Morar sunt fosti participanti la Revolutia din decembrie 89, care au ramas in Italia in urma cu 17 ani. Atunci, in 1990, un italian a sponsorizat un grup de revolutionari sa vada Campionatul Mondial de fotbal. Cei trei nu au inca nici un fel de acte de identitate sau permise de munca, dar au recunoscut ca nu au probleme cu carabinierii, intrucat detin certificate de deportati politic din partea Comisariatului pentru Refugiati al ONU. „Eu nu am mai fost in Romania de 17 ani, pentru ca nu mi se asigura inca protectia necesara in tara. Voi merge in tara cu escorta din partea ONU, in asa fel incat sa am siguranta ca oficialitatile romanesti nu-mi vor face probleme”, ne-a declarat Iulian Curelea, liderul viitorului partid “Vlad Tepes”. „Vom face cel mai tare partid din Romania. Am ales sa-i spunem "Vlad Tepes", ca sa aiba impact si rezonanta. Vom aplica legi drastice pentru cei care fura din avutul tarii, asa cum facea marele domnitor. Toti hotii care sunt acum in politica romaneasca trebuie trasi in teapa, ca sa starpim coruptia”, spune Maria Ciobanu. Deputatul PD Radu Dragus a incercat ore in sir sa le explice revolutionarilor ca nu au baza legala pentru a-si face un partid si ca nu au sanse sa se prezinte la alegeri cu o asemenea formatiune politica.
Dracula, confundat cu domnitorul Vlad Tepes
Vlad Tepes a domnit in Tara Romaneasca in anii 1448, 1456-1462 si 1476. S-a nascut la Sighisoara, in Transilvania. Denumirea de “Dracul” i se trage insa nu neaparat de la cruzime, ci reprezinta numele sau de familie. Domnitorul a devenit celebru in plan internation