Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal a propus tarilor din estul Europei repunerea pe picioare a competitiei infiintate in 1929 si a carei ultima editie a avut loc in 1980. Cele 10 tari care ar urma sa ia parte ar fi Romania, Moldova, Bulgaria, Turcia, Grecia, Albania, Macedonia, Muntenegru, Bosnia si Serbia.
"Competitia se adreseaza selectionatelor B ale acestor tari. Numerosi jucatori nu au ocazia de a juca pentru prima echipa si astfel ar putea evolua pentru echipa nationala B. Proiectul este la inceput, dar majoritatea federatiilor din Balcani si-au dat acordul pentru demararea acestei competitii" a declarat Lupescu.
"Meciurile vor fi programate la datele oficiale ale primelor reprezentative, pentru ca nu exista alte posibilitati. Programul ar fi asemanator Cupei UEFA, fiecare echipa va juca doua meciuri acasa si doua in deplasare. Apoi va avea loc un mini-turneu final, semifinale si finala intr-una dintre tari" a prezentat Ionut Lupescu planul de desfasurare inaintat celor 10 tari interesate.
Decizia finala va fi luata de UEFA si de noua conducere aleasa saptamana trecuta.
Cupa Balcanilor a fost creata in 1929 si reunea patru echipe nationale: Romania, Grecia, Iugoslavia si Bulgaria. Romania a castigat prima editie care s-a desfasurat pe durata a trei ani.
Intrerupta pe perioada celui de-al doilea razboi mondial, Cupa Balcanilor se reia in 1946, fara Grecia, dar cu Albania, castigatoare la prima participare, apoi cu Ungaria (castigatoare in 1947, de asemenea la prima aparitie). In 1948, competitia este anulata, pentru a se intoarce in 1973, titlul revenind Bulgariei.
Ultima editie a avut loc intre 1979 si 1980, cu cinci participante: Romania (castigatoarea trofeului), Iugoslavia (finalista), Bulgaria, Turcia si Grecia.
Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal a propu