Crama si restaurantul Hanului lui Manuc vor fi inchise aproximativ 2 ani pentru restaurare, ieri fiind ultima zi cand musteriii localului au mai putut sa soarba o halba de bere sau sa manance ficatei la tigaie. Singurele parti din han care au mai ramas deschise petrecaretilor sunt hotelul si barul de zi „Cerdac”. Dar si acestea vor intra in renovare, la sfarsitul lui februarie.
Ieri, ospatarii si chelnerii si-au servit ultimii clienti. “Nu a fost multa lume, fiindca s-a raspandit zvonul ca se inchide localul. Pentru cei care au venit am pregatit ficatei cu cartofi prajiti si cate o halba de bere”, ne-a zis Neculai Maria, bucatareasa localului, care lucreaza de mai bine de 40 de ani aici. Femeia, cat si ceilalti angajati sunt tristi ca trebuie sa-si ia la revedere de la locul unde si-au petrecut tineretea.
80 de oameni, disponibilizati Dupa un proces de retrocedare lung de aproape 10 ani, faimosul han din inima Bucurestiului a devenit de curand proprietatea familiei Cantacuzino, noul proprietar intrandu-si in drepturi la sfarsitul lunii viitoare. Pana atunci, fostul administrator, SC Trocadero SA, are obligatia sa elibereze localul, toti cei 80 de angajati fiind disponibilizati. Mobilierul hanului, daca nu va fi cumparat de noul proprietar, va fi scos la licitatie. Serban Cantacuzino a declarat pentru Libertatea ca imediat dupa ce se va termina procedura de preluare de la fostul administrator, hanul va fi restaurat. “Voi face ceva frumos. Vreau sa-l transform in unul dintre punctele principale de atractie ale Bucurestiului, sa-i redau faima de odinioara. Speram ca lucrarile de restaurare sa fie finalizate cat mai repede, nu mai mult de 2 ani”. De asemenea, Cantacuzino a dezmintit si zvonul ca hanul va fi vandut societatii Trotter Prim, detinatoarea lantului de cafenele City Grill. “Nu este adevarat ca voi vinde hanul. Nu cunosc pe nimeni de la firma T