Prin operatiuni suspectate de fals si uz de fals, Primaria Otopeni a incalcat dreptul de proprietate al unei societati private, prelungind o strada din sectorul 1 al Capitalei, pentru a facilita accesul la un imobil. Abuzul a fost “consfintit” de hotararea unor judecatori controversati, care au luat de bun drumul cu pricina, desi el nu figureaza in nici un plan cadastral sau urbanistic.
S-au trezit cu strada prin curte
In anul 2000, administratorii firmei “Coneco Romania” au avut neplacuta surpriza sa constate ca strada Lemnarilor - care se oprea in poarta lor pe toate planurile cadastrale - s-a prelungit ca prin minune si le taie in doua proprietatea. Magicianul s-a dovedit a fi Primaria Otopeni, care a “alungit” strada dincolo de numarul 143, chiar daca adresa nici macar nu-i apartinea, ci era in jurisdictia Primariei Sectorului 1 al Capitalei. Ilegalitatea, comisa cu avizul primarului din Otopeni, a avut drept scop sa inlesneasca accesul unor bucuresteni, recent pusi in posesie de comisia prezidata de acelasi primar. Drept pentru care expertul Oficiului de Cadastru (OCAOTA), Stefan Bondoc, a falsificat planurile cadastrale, prelungind strada pana la proprietatea familiei Moraru, bucurestenii improprietariti in Otopeni. Ulterior, Bondoc a recunoscut falsul, declarand ca l-a facut deoarece fusese amenintat. El spera ca explicatia, cusuta cu ata alba, il va scapa de incriminarea pentru fals si uz de fals.
Litigiu ajuns in justitie
“Coneco” a reclamat la Prefectura Ilfov abuzul prin care i-a fost tulburata posesia, autoritatile dispunand anularea procesului-verbal de punere in posesie nr. 1191-70/2000 pentru Ioana si Cristian Moraru. Potrivit Prefecturii, actul a fost emis eronat, pe un amplasament care nu se afla la dispozitia Comisiei Otopeni de aplicare a Legii 18/1991. Primarul de Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, a