Eurodeputatii s-au aliat impotriva membrilor noului grup de extrema-dreapta din PE, schimband procedura de numire a vicepresedintilor unor comisii parlamentare, relateaza EUObserver in editia electronica de astazi.
Doi membri ai grupului de extrema-dreapta “Identitate, Traditie, Suveranitate” (ITS) - romanca Viorica Moisuc si italianul Luca Romagnoli - au fost nominalizati pentru posturile de vicepresedinti ai comisiilor pentru Cultura si respectiv Transporturi din PE, la care aveau dreptul potrivit regulilor PE. Ieri, insa, eurodeputatii au schimbat procedurile obisnuite de numire si au cerut organizarea unui vot secret, in urma caruia cei doi candidati au pierdut.
Presedintii si vicepresedintii celorlalte 20 de comisii din PE au fost aprobati fara organizarea unui vot. Scrutinul poate fi organizat la cererea unei sesimi dintre membrii comisiei respective.
"Nu putem lasa fortele de extrema-dreapta sa conduca aceasta comisie", a declarat eurodeputatul spaniol liberal Ignasi Guardans Cambo, citat de cotidianul suedez Goeteborgs-Posten (GP).
Guardans si socialistul austriac Christa Prets sunt cei care au cerut organizarea unui vot secret, atunci cand s-a decis asupra nominalizarii deputatei romance Viorica Moisuc. Aceasta a primit 1 vot "pentru" si 34 "impotriva", postul de vicepresedinte fiind obtinut ulterior de conservatorul ungar Pal Schmitt. Eurodeputatii s-au aliat impotriva membrilor noului grup de extrema-dreapta din PE, schimband procedura de numire a vicepresedintilor unor comisii parlamentare, relateaza EUObserver in editia electronica de astazi.
Doi membri ai grupului de extrema-dreapta “Identitate, Traditie, Suveranitate” (ITS) - romanca Viorica Moisuc si italianul Luca Romagnoli - au fost nominalizati pentru posturile de vicepresedinti ai comisiilor pentru Cultura si respectiv Transporturi din PE, la care a