In blocul Loto nu locuieste nici macar un singur castigator la loterie. Desi un apartament de trei camere se poate inchiria cu sume de pana la 800 de euro, castigatorii au preferat sa vanda apartamentele “lumii bune” a Bucurestiului.
Pe bulevardul Sincai, colt cu Nerva Traian, se afla un bloc nou, alb stralucitor, cu toate balcoanele inchise in termopane albastre, cu banca, magazin de bijuterii la parter si un mic parculet pentru copii vizavi. Nu este insa vorba de ultimul proiect rezidential din cartier. Dupa cum sugereaza singura reclama de pe bloc - “Numai sase-s norocoase.
Loto 6/49” - este vorba de imobilul cunoscut in zona ca “blocul Loto”.
Acesta este blocul in care Loteria Nationala repartizeaza, din 2002 pana in prezent, apartamentele castigate la Loto. O intreaga comunitate blagoslovita de soarta, lovita din senin de bogatie, s-ar putea crede. Un bloc intreg numai cu norocosi, fiecare apartament cu povestea lui, familiile venite din toata tara impartasindu-si povestile de castigatori.
Copiii, molipsiti de bafta parintilor, s-ar putea lua la intrecere in fata blocului: “Tata a castigat un miliard”, “Ba tata a castigat un miliard de miliarde”.
Mai bine o casa in orasul tau decat un apartament in Capitala
Locatarii nu sunt insa personaje coborate direct din “La bloc”, pe holuri nu se simte iz de muraturi si de carnati, iar vecinii nu stau la o bere la scara. De fapt, locatarii abia isi cunosc vecinii, iar in blocul burghez, impersonal, domneste imperativul urban al interactiunii minime. In blocul Loto nu locuieste nici macar un singur castigator la loterie.
Cu totii au vandut apartamentele actualilor proprietari - avocati, fotbalisti, senatori, oameni din media - carora apartamentul din Vitanul Nou nu le-a picat chiar din cer.
Din 2002 pana in prezent, spune administratorul