Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala, a inregistrat anul trecut o crestere a profitului cu circa 8%, potrivit rezultatelor neauditate ale companiei.
Anul trecut, Biofarm a raportat un profit net de 11,7 mil. lei (3,2 mil. euro), ceea ce la o crestere de 8% ar duce rezultatul net la 12,6 mil. lei (3,57 mil. euro).
Rata profitabilitatii in 2006 este de 22%.
"Cresterea profitabilitatii si a cotei de piata este consecinta strategiei companiei de introducere pe piata a unor produse noi, modificarea si imbunatatirea celor existente, diversificarea si patrunderea pe alte piete de desfacere", a afirmat compania intr-un anunt remis Bursei de Valori Bucuresti, unde este cotata.
Totodata, vanzarile companiei au fost cu aproximativ 19% mai mari in 2006 fata de 2005, cand compania a raportat o cifra de afaceri de 50,4 mil. lei (14 mil. euro). In acest conditii, vanzarile companiei ar putea ajunge la circa 60 mil. euro (17 mil. euro).
"Biofarm a reusit sa se mentina in topul producatorilor de produse farmaceutice, pe o piata extrem de competitiva, prin investitii masive in formarea unor echipe profesioniste de vanzari si marketing", se arata in comunicatul Biofarm.
Un consortiu condus de Biofarm si format "cel putin" din SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor a depus la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o scrisoare de intentie neangajanta pentru participarea la privatizarea producatorului Antibiotice Iasi.
Actionarii companiei au aprobat anul trecut un plafon de creditare, pentru acest an in valoare de 20 mil. euro, fondurile obtinute in urma contractarii acestui credit urmand sa aiba ca destinatie chiar privatizarea Antibiotice. Dar cum in cazul Antibiotice nu s-a intamplat inca nimic, "banii nu au