Broccoli cu sos.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 900 g broccoli, sare, 2 lingurite zeama de lamaie. Pentru sos: 1 ou, 3 galbenusuri, 1 lingura zeama de lamaie, sare, piper alb, 175 g unt topit, 3 linguri frisca batuta.
Mod de preparare:
Se curata broccoli si se desface buchetele. Intr-o oala mai mare se pune putina apa cu sare si zeama de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Se introduc buchetelele de broccoli in apa clocotita, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 7-10 minute (fara sa se inmoaie). Se scurg intr-o strecuratoare si se tin la cald.
Se bat cu telul oul intreg, galbenusurile, sarea si piperul intr-un vas tinut pe baia de apa si se adauga, putin cate putin, untul topit. Cand incepe sa se ingroase, se ia sosul de pe baia de apa si se incorporeaza frisca batuta.
Se aranjeaza buchetelele de broccoli intr-un castron incins, se toarna deasupra putin sos (restul sosului se prezinta intr-o sosiera incalzita) si se servesc imediat.
Oua in paine
Ingrediente: 8 oua, 16 felii de sunculita taiate in doua, 8 felii de franzela veche de o zi (grosimea: 2 cm), 50 g unt, 500 g ciuperci, 2 lingurite zeama de lamaie, sare, ulei de floarea-soarelui pentru prajit.
Mod de preparare:
Se-ncinge cuptorul la 110gr..
Se unge o tigaie cu ulei si se prajesc in ea feliile de bacon, pana
ce se rumenesc frumos si devin crocante. Se scot cu lingura pentru spuma, se pun pe o farfurie si se tin in cuptorul incalzit, pana cand vor fi folosite.
Cu gura unui pahar de vin se decupeaza cate un cerc din fiecare felie de franzela, in asa fel incat coaja sa ramana intacta.
Se toarna ulei in tigaie (cat sa acopere bine fundul), se incinge si se prajesc cojile de paine intregi (ca o rama) circa doua minute pe o singura parte.
Cand s-au rumenit, se intorc pe partea cealalta si se sparge cate un ou i