Conducerea UBB respinge, insa, amestecul politicului in programul universitatii.
Nu Senatul UBB are ultimul cuvint
Marko a acuzat Senatul UBB ca „se compromite“ prin aceasta atitudine. „Se compromite ideea de universitate si tot ce tine de spiritul universitatii. Trebuie sa vedem caile legale prin care putem interveni in continuare, dar eu as fi sperat sa nu ajungem la o astfel de contradictie. Ma refer la un bilingvism firesc.
Care e problema? Daca se preda in limba maghiara, acea limba trebuie sa fie prezenta in incinta universitatii“, a spus Mark?.
In opinia acestuia, constitutionalitatea si legalitatea nu trebuie sa depinda de un Senat universitar. „Daca soliciti constitutional si legal sa ai facultati si catedre de sine statatoare, nu cred ca Senatul ar trebui sa aiba dreptul de a ingradi solicitarea.
Pe termen lung, comportamentul majoritatii sau al Senatului universitatii ne sugereaza sa militam pentru institutii de sine statatoare, fiindca in institutiile comune, mixte, nu sintem lasati sa actionam asa cum ar trebui, conform Constitutiei si conform legilor“, a aratat Mark? Bela.
Potrivit presedintelui UDMR, daca Senatul Universitatii „Babes-Bolyai“ ar avea intelepciunea necesara, atunci tocmai membrii acestui for ar trebui sa militeze pentru aceste solutii.
Marko nu a facut nimic pentru multiculturalismul UBB
Conducerea Universitatii "Babes-Boyai“ (UBB) respinge amestecul oamenilor politici, indiferent din ce partid fac parte, in orientarea si programul universitatii. Intr-un comunicat de presa al UBB, semnat de rectorul Nicolae Bocsan si dat ieri publicitatii, se arata ca nicaieri in Europa universitatile nu sint dirijate de partide politice, cum se incearca in acest caz.