Societatile de stat de pe platforma industriala din Cugir - “Uzina Mecanica” SA si “Fabrica de Arme” SA - vor avea un termen de sase luni pentru a gasi impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) un investitor interesat in priviatizarea lor.
Presedintele institutiei de la Bucuresti, Teodor Atanasiu, sustine ca, in conditiile prevederilor Legii insolventei, cele doua societati nu au nici o sansa de salvare la momentul actual.
“Declaratia administratorilor de aici nu poate fi alta decat de declarare a insolventei.
Am solicitat, totusi, promovarea unui act normativ prin care sa exceptam anumiti agenti economici timp de sase luni, printre care si cele doua societati din Cugir, de aplicarea prevederilor Legii insolventei, timp in care vor fi pregatite pentru privatizare sau pentru valorificarea activelor”, a declarat Atanasiu.
Totodata, presedintele AVAS, care in urma cu opt ani a ocupat o functie de conducere in cadrul Uzinei Mecanice, a mai apreciat ca recentele proteste ale muncitorilor de pe platforma industriala din Cugir nu pot sa influenteze viitorul celor doua firme.
Privatizarea, solutia salvatoare
“Conducerile si angajatii nu trebuie sa fie preocupate in a gasi o umbrela protectoare, ci un investitor. Vom discuta cu potentialii investitori varianta cea mai avantajoasa. Este vorba despre privatizarea integrala a societatilor sau de divizarea acestora si vanzarea pe bucati a activelelor negrevate de datorii.
Ambele societati sunt in stare de insolventa, prin urmare nu isi pot plati datoriile scadente pe care le au”, a adaugat Atanasiu.
Potrivit sursei citate, pana acum s-au interesat de aceste firme “zeci de investitori”, dar nu a existat nici o oferta conc