O casa construita in stil Feng Shui fereste proprietarii de multe probleme, inclusiv cele de cuplu, sustin specialistii in aceasta arta. Desi costa destul de mult, acest tip de amenajare este tot mai cerut de catre romani.
Feng Shui se traduce prin „vint“ si „apa“, acestea fiind puterile elementare care influenteaza destinul uman, conform teoriilor chineze. Feng Shui studiaza influenta ambientului asupra sortii omului si ne ajuta sa folosim elementele naturii pentru a exploata norocul.
Unul dintre principalele aspecte ale constructiei unei case Feng Shui, aproape imposibil de indeplinit intr-un oras, este terenul.
„Pozitia optima a casei din punct de vedere Feng Shui ar trebui sa fie in spatele unui munte sau ceva care sa semene cu el, avind in fata o apa curgatoare curata si lina, in stinga un deal mai mare, dar nu mai mare decit casa, si in dreapta un deal mai mic decit cel din stinga“, ne-a spus Cristina Reit, consultant Feng Shui.
Vechii chinezii asemanau formele de relief cu unele animale. Muntele din spatele casei era asemanat cu broasca testoasa, care reprezinta siguranta, forta, spatele acoperit. Dealul din stinga era asemanat cu dragonul verde, iar cel din dreapta cu tigrul alb. In plus, terenul va trebui sa aiba o forma regulata, patrata sau dreptunghiulara.
„Daca terenul are o forma neregulata este bine sa fie parcelat prin plantarea de gard viu, astfel incit sa se obtina formele ideale“, a adaugat Cristina Reit.
Feng Shui romanesc
De asemenea, nu este indicat ca locuinta sa fie construita pe un teren arid sau lutos. „Energia pamintului se transmite si asupra oamenilor. Un pamint neroditor va avea ca efect vlaguirea persoanelor care locuiesc pe el“, ne-a spus Dan Reit, consultant Feng Shui. Arta chinezeasca este intilnita si in traditia romaneasca.
Potrivit maestru