Profitul net preliminar al companiei producatoare de medicamente Biofarm Bucuresti a inregistrat o crestere de 8% fata de nivelul de 11,72 milioane lei inregistrat la sfarsitul anului 2005. Rata profitabilitatii companiei a ajuns in 2006 la 22%, conform unui comunicat al companiei transmis BVB. "Cresterea profitabilitatii si a cotei de piata este consecinta strategiei companiei de introducere pe piata de noi produse, modificarea si imbunatatirea celor existente, diversificarea si patrunderea pe alte piete de desfacere. (...) S-au facut investitii importante atat pentru procesele de cercetare, cat si pentru campaniile de lansare si promovare a produselor noi", precizeaza comunicatul Biofarm.
Vanzarile companiei in anul 2006 au avut o crestere de 19% fata de anul precedent. In 2005, nivelul vanzarilor inregistrate de Biofarm a ajuns la 50,4 milioane lei. In primele 10 luni ale anului 2006, producatorul de medicamente a raportat un profit de peste 11,2 milioane, in scadere cu 3% fata de perioada similara a anului trecut.
Biofarm a anuntat anul trecut ca vrea sa preia Antibiotice Iasi in calitate de conducator al unui consortiu format din SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, casa de brokeraj SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor. In luna ianuarie, compania farmaceutica a primit aprobarea consiliului de actionari pentru a participa la achizitionarea unor actiuni ale Antibiotice Iasi, precum si posibilitatea de a contracta credite in limita a 20 milioane de euro in 2007.
In luna august Biofarm si-a majorat capitalul social cu suma de 11,3 milioane lei, pana la 46,95 milioane lei. In urma majorarii capitalului social al companiei, SIF Oltenia detine 13,78% din capitalul social, SIF Moldova controleaza 10,45%, iar SIF Banat-Crisana 10%.
Actiunile Biofarm au inregistrat o crestere de aproape 10% de la inceputul acestui an, iar capitaliza