La finele saptaminii trecute, Autoritatea locala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control in mai multe unitati de alimentatie publica cu scopul de a verifica modul in care sint respectate normele referitoare la delimitarea spatiului dintre consumatorii fumatori si cei nefumatori, conform legislatiei europene. Actiunea derulata pe doua fronturi, municipiu si judet, s-a desfasurat impreuna cu echipaje ale Jandarmeriei care au insotit in controale inspectorii OPC. In urma controalelor efectuate a rezultat ca agentii economici verificati nu respecta in totalitate obligatiile ce le revin prin prisma normativelor europene cu privire la fumatul in spatii inchise, dar ca, cel putin la nivel declarativ, patronii verificati au in plan efectuarea unor modificari a spatiilor pe care le detin pentru a se alinia la aceste prevederi.
Legislatia prevede ca in restaurante, baruri sau alte localuri nu se fumeaza decit daca patronii amenajeaza, asigura, locuri delimitate special pentru fumatori. Operatorii economici care nu respecta legislatia in vigoare pentru fumatul in spatii inchise, risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei, sau dispunerea unor masuri complementare, respectiv inchidererea temporara pina la remedierea deficientelor, intr-o perioada de pina la 30 de zile. Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007.
La finele saptaminii trecute, Autoritatea locala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control in mai multe unitati de alimentatie publica cu scopul de a verifica modul in care sint respectate normele referitoare la delimitarea spatiului dintre consumatorii fumatori si cei nefumatori, conform legislatiei europene. Actiunea derulata pe doua fronturi, municipiu si judet, s-a desfasurat impreuna cu echipaje ale Jandarmeriei care au insotit in controale inspectorii OPC. In urma controalelor efectuate a re