Jignasha Amin Patel, director global talent sourcing and inclusion, Freescale Semiconductor Din afara, Romania este vazuta ca tara-cheie in Uniunea Europeana, pentru cel putin doua motive: angajati talentati si eficienta costurilor, este de parere Jignasha Amin Patel, director global talent sourcing and inclusion al Freescale Semiconductor.
"Din tendintele pe care le-am observat, din cifrele pe plan global, precum si din ceea ce mi-a impartasit echipa de aici, Romania este foarte bine pozitionata acum din punctul de vedere al resurselor umane", declara Jignasha Patel, care se ocupa de managementul talentelor unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de semiconductori, care numara aproape 24.000 de angajati la nivel global.
In acest context, superioritatea Europei de Est si a Asiei in ceea ce priveste angajatii din domeniul ingineriei este recunoscuta, inginerii romani abia iesiti de pe bancile facultatii fiind din ce in ce mai vanati de multinationale.
Astfel, spune Patel, cei 6.000 de ingineri care ies de pe bancile facultatilor din Romania anual constituie un avantaj cu care nu multe dintre tarile europene se pot lauda. "Forta de munca talentata din Romania este impresionanta", este de parere Jignasha Patel.
Un alt avantaj il constituie si faptul ca, din punct de vedere financiar, Romania este o solutie foarte eficienta.
In prezent, Freescale are in Romania 219 angajati, dupa ce numarul acestora s-a dublat in 2005. Filiala locala a companiei a fost deschisa in 1999 si avea intial trei angajati.
"Dupa cum au evoluat lucrurile aici, nu pot decat sa spun ca ma astept ca numarul acesta sa devina din ce in ce mai mare", adauga Patel. Mai ales datorita faptului ca angajatii talentati pot fi gasiti aici in numar mult mai mare decat in alte locuri, precizeaza ea.
O metoda de recrutare foarte folosita in companie este cea