Competitia este deschisa tuturor unitatilor de invatamint preuniversitar care au fost sau sint implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana. Activitatile pot avea in vedere fie institutia in ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau in echipe. Odata obtinut, certificatul este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa concureze din nou pentru a-l obtine. Termenul limita pentru depunerea candidaturii este 1 martie. Dosarul de candidatura va contine: formularul de candidatura completat, un portofoliu ilustrativ, o copie a Proiectului de dezvoltare institutionala, copii ale planurilor manageriale anuale din ultimii trei ani scolari si avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare si problematicii de integrare europeana din ISJ. Dosarele se depun la M.Ed.C., la cabinetul Secretarului de Stat pentru Invatamint Preuniversitar, la adresa: Bucuresti, str. General Berthelot, nr. 28-30, cod postal: 010164. Evaluarea candidaturilor va avea loc in perioada martie-aprilie, iar in mai se vor acorda certificatele in cadru festiv. Inspectorii pentru gestionarea programelor comunitare si prolematicii de integrare europeana vor acorda consultanta scolilor in intocmirea dosarelor de candidatura.
Anul trecut s-au inscris in competitie 400 de scoli din tara, iar ministerul a premiat numai 35, intre care a fost una singura din Braila, Grupul Scolar "Anghel Saligny".
Competitia este deschisa tuturor unitatilor de invatamint preuniversitar care au fost sau sint implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana. Activitatile pot avea in vedere fie institutia in ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau in echipe. Odata obtinut, certificatul este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa concureze din nou pentru a-l obtine. Termenul limita pentru de